fredag den 1. juli 2011

Glatbladet persille – drik den!

Det er ikke en urt der får nogen som helst til at spærrer øjnene op. Vi kender den, spiser den og nyder den hele året rundt. Måske ville vi spise endnu mere hvis vi var klar over hvor sundt det er med massevis af friskhakket persille. Læs evt. mere her


Når du nu har testet denne lille opskrift er jeg sikker på at du vil fare ud i haven og så endnu mere (glatbladet) persille. Jeg kan ikke få nok, og jeg har faktisk ikke nok. I morgen skal der sås et par rækker mere.
Måske er du lidt skeptisk, men det er bare lige ind til du har indtaget den en enkelt gang. Det smager fantastisk, morgen middag og after – hvis du vil!

Smoothie til det hårdt arbejdende havefolk:
1 glas
  • 2 dl. økologisk soyadrik med vanille og calcium. (kan erstattes med alm. mælk, men er ikke så lækkert)
  • 2 dadler (skær dem evt i små stykker og blød dem op i lidt kogende vand inden)
  • 1 håndfuld glatbladet persille
  • 2-3 isterning
Ned i en blender, og blend til persille, dadler og is er hakket til ukendelighed (om man så må sige)
Og drik ...Mums

Hvis man er lidt lækker sulten sidst på dagen kan man ersatte kagen med denne drik. Tilsæt evt. 6-8 mandler og blend med. Så ryger blodsukkeret op igen J

YSusanne Irming

torsdag den 30. juni 2011

Fransk estragon

Artemisia dracunculus
Er det ikke sandt hvis jeg påstår at ’vi’ har den i haven, men sjældent får den brugt?
Og hvad bruger vi den til, hvis vi bruger den? Jeg har ind i mellem krydderurter med på plantemarked. En kunde spurgte mig, hvad man brugte Fransk estragon til. Lidt pinligt, for det eneste jeg kunne komme på i farten var FISK!!



Jeg syntes det er en flot plante i sig selv, men siden det spørgsmål er jeg begyndt at kigge lidt nærmere på den. Plukker man friske skud og nuldre den i mellem fingrene, dufter den af lakrids. Tørret dufter den svagt af lakrids. Summa sumarum er dens smag kraftigst når den er frisk, som de fleste andre krydderurter!

TEST:
1 stk ristet flyte flækkes og smørres godt ind i mayonaise. (svineri men lækkert!)
Frisk klippet Estragon ovenpå. Og en dejlig nyrøget pebber makrel oven på igen, evt. lidt tomat også.
Det smagte rigtig godt J Den kan sikkert bruges på samme måde sammen med andet pålæg. Det skal prøves hen over sommeren.


YSusanne Irming

mandag den 27. juni 2011

Ingefær mynte

Mentha gentilis variegata  

En meget smuk mynte med gulbrogede blade. Jeg har så erfaret at den beholder det gule i bladene hvis den plantes i halvskygge. I fuld sol bliver bladene helt grønne, og så går det sjove ligesom af den, selv om smagen er den samme J

Den dufter dejligt, er køn at se på og god i te. Lige nu står den bare så flot i haven.
YSusanne Irming